חברה והשקפה

פטירת תינוק

  • כ"ד ניסן התשפ"ג

שאלה

ניפטר לי ילד בן שנה,וקברנו אותו ב-יד בניסן ערב פסח,ולכן היינו פטורים מלשבת שבעה.
ולכן רציתי לדעת אם הוא ניפטר ביום קדוש כזה הוא צדיק?

תשובה

שלום וברכה

מצטער על העיכוב הרב במתן התשובה. ברור שמדובר בילד קדוש שנולד לכם לשהות אצלכם שנה אחת ואז להגיע לתיקונו השלם בגן עדן, זכותכם גדולה מאוד ובן צדיק זה שהוא בוודאי אחד מצדיקי הדורות הקודמים נחשב לבנכם לכל דבר הוא יבוא לקבל פניכם אחר מלאת ימיכם בטוב ובנעימים וגם כעת הוא משפיע עליכם שפע קדוש ממרומים כאות להכרת הטוב על מה שעשיתם למענו.

מן השמים תנוחמו ותזכו לזרע של קיימא בנים ובנות עוסקים בתורה ובמצוות מתוך רוב שמחה ותוך רוב כל.