חברה והשקפה

איך מצליחים לשמור על הברית

  • כ"ו ניסן התשפ"ג

שאלה

שלום כבוד הרב
הנסיון הכי קשה שלי זה שמירת הברית.
מגיל 12 בערך התחלתי לפגום בברית, אפילו לא ידעתי מה זה, לא אמרו לי שזה אסור, ככה תקופה ארוכה פגמתי בברית בלי לדעת אפילו מה ההשלכות של זה, כשהבנתי היה מאוחר מידי.
כרגע אני בן 18 ומאז אני פוגם יום יום בברית, אני מכור לזה, אפילו יותר ממכור, כשמנסים להפסיק התמכרות בהתחלה זה קשה ולאט לאט זה נהייה יותר קל אבל לשמור ברית זה תמיד קשה, כל יום, כל היום, כל השנה וזה גם תמיד איתך, זה חלק ממך, לא משנה לאיפה תברח הנסיון הזה ירדוף אותך.
בתקופה האחרונה ניסתי להתחזק להניח תפילין להתפלל ולשמוע שיעורים אבל לשמור על הברית אני פשוט לא מצליח, אני מרגיש שזה גדול עליי, לא משנה מה אני עושה תמיד אני נופל בזה וכשאני נופל אני מתחיל להתייאש גם מהמצוות האחרות.
אני נכנס לדכאון בגלל זה, כי שמעתי הרבה שיעורים בנושא הזה ואני מבין עד כמה העבירה הזאת חמורה, אני מאוד מצטער שאני עובר אותה וממש רוצה להפסיק עם זה ולהתקרב לה׳ אבל אני לא ממש מצליח.

תשובה

שלום וברכה

ראה כאן.