שבת

הסבר ומקור של ברכת "בורא מאורי האש"

  • כ"ח ניסן התשפ"ג

שאלה

שלום וברכה,

איזה פעולה צריכים לעשות בעת ברכת "בורא מאורי האש" בהבדלה, להסתכל על ההשתקפות מאור הנר על הציפורניים או משהו אחר?
ומה המקור והסבר לפעולה הזאת?

לתשובתכם אודה,

תשובה

שלום וברכה

ילקוט יוסף קצוש"ע אורח חיים סימן רצח - דיני נר להבדלה

ז. כשיברך נכון שיכוף ראשי אצבעותיו הימניים אל תוך כפו, ויהיה הגודל מכוסה תחת ארבע אצבעותיו, ויהיו נכפפים לפני הנר ולפני האדם עצמו. ויסתכל בכפות הידים ובאצבעות.

ההסבר מבואר במשנה ברורה סימן רצח ס"ק ט

נוהגים להסתכל וכו' - הטעם דהא בעינן שיוכל להכיר לאורו בין מטבע למטבע וכדלקמיה ולכך נוהגים להסתכל בצפרנים לראות אם יוכל ליהנות לאורו ולהכיר בין מטבע למטבע כמו שמכיר בין צפורן לבשר ועוד שהצפרנים הן סימן ברכה שהן פרות ורבות לעולם וגם מסתכלים בכפות ידים שיש בשרטוטי היד סימן להתברך בו: