חברה והשקפה

קעקוע והרהור עברה

  • ב' אייר התשפ"ג

שאלה

שלום לרב, יש לי שאלה;

כבוד הרב שלום אני אתחיל מזה שאני גר וכבר יש לי קעקוע אחד מלפני שהתגיירתי.
במשך כבר הרבה זמן אני מאוד (מאוד)
רוצה לעשות קעקוע אבל אני כל פעם נמנע בגלל שאני יודע שזה איסור מהתורה וזה גם נשאר עלי אז אני כאילו אסתובב עם סימן שאני יודע שנפלתי.
אבל מצד שני אני גם מאוד חושב על זה שאני כל הזמן מהרהר בזה ואולי כבר לעשות ולהפסיק לחשוב על זה מאשר כל הזמן להיות בהרהור וברצון לעשות.
אשמח לתשובה קצת יותר מעמיקה מאשר פשוט להתקרב יותר לדת .
תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

כאשר לאדם יש רצון לעשות חטא והוא מתגבר עליו בכל רגע הרי הוא זוכה להתעלות בכל רגע ורגע. כמבואר בחז"ל שאם אדם ישב ולא עשה עבירה הרי הוא כעושה מצווה ומבואר שם שזה כאשר בא לידו אפשרות לחטוא והוא מתגבר על היצר. על כן עליך לשמוח על התשוקה שיש לך לחטוא בחטא הקעקוע כי כך אתה זוכה בכל רגע ורגע שאתה מתגבר על רצון זה להתעלות יותר ויותר ולהיות יותר קרוב לבורא עולם ולזכות לשכר רב בעולם הזה ובעולם הבא.

חלילה לחטוא בחטא החמור של הקעקוע שממשיך על האדם כוחות לא טובים ומושך לעוד ועוד חטאים חלילה.

חזק ואמץ,