חברה והשקפה

כסיסת ובליעת ציפורנייים

  • ד' אייר התשפ"ג

שאלה

בס"ד שלום,

שמעתי שזה נוראי לכסוס ולבלוע ציפורניים וזה העלה לי זיכרון מפעם כשהייתי ילדה ונערה הייתי עושה את זה מלא לצערי הייתי כוססת בפה את הציפורניים גורסת לקטנים ובולעת לא יודעת למה פשוט הייתי עושה את זה (בוא נגיד שמגיל 10 עד גיל 20 הייתי עושה את זה. היום אני בת 29)

מה הדין? מה אני עושה? אני צריכה כפרה ואיזו? מה לעשות? לתרום כסף לתרום כסף משהו להגיד איזו תפילה נוסח משהו?
שמעתי רב ש'מתבדח' בעדינות על הנושא שאדם צריך הגעלה מבפנים. כי זה נוראי זה קליפות, סיטרא אחרא ודינים וכו'...
יש הרצאות יפות של הרב יצחק כהן שליט"א בשם 'סוד הציפורניים' שם שמעתי את הדברים.

אציין שאני רווקה בת 29 וגילו לי בשנת 2022 מחלת מעיים דלקתית כרונית אני עדיין סובלת מתסמינים אני כבר כמעט שנה בבית מרגישה חסומה ועדיין לא מצליחה להחלים לגמריי. האם זה איכשהו קשור? יכול להיות?
מה אני צריכה לעשות?

תודה רבה !

תשובה

שלום וברכה

לא צריך שום כפרה על העבר ולא צריך שום תשובה על כך. תקפידי מכאן ואילך על כשרות מהדרין ועל ברכות בכוונה וה' יעזור שתזכי מהרה לרפואה שלימה ולזיווג הגון משורש נשמתך.