שו"ת ספירת העומר

גזירת זיפים בספירת העומר - התגנות

  • ו' אייר התשפ"ג

שאלה

אני נוהג כמנהג אבי שלא להתגלח עד לל"ג בעומר שבספירת העומר, אפילו גם לא ביום העצמאות.
שאלתי היא, האם מותר לי לגזוז עם מספריים, על מנת שלא יהיה התגנות על הבריות, ובפרט על אשתי, היינו שלא היה נעים לבריות אחרים להסתכל עליי בגלל זיפים שגדלים באמצע הפנים, או שלא ביחד עם קו הלחיים והזקן ?
בתודה
אלירן

תשובה

שלום וברכה

אין להתחשב במה שאחרים חושבים עליך.

אם אשתך דורשת להוריד את הזיפים וקשה לה עם המראה תוכל להקל ביום שישי לכבוד שבת.