חברה והשקפה

מדוע העולם היה קיים עים בני אדם ללא תורה,לפני שירד מהר סיני.

  • י' אייר התשפ"ג

שאלה

מדוע הבורא החליט לתת ספר הוראות(תורה),?בזמן אברהם אבינו לא היה תורה, העולם התקיים ללא ידיעת הבורא,מדוע הבורא יתברך החליט להתגלות?

תשובה

שלום וברכה

בורא עולם ברא את העולם בתנאי שעם ישראל עקבלו את התורה. תכלית הביראה היא עבור עם ישראל שיקבל את התורה. כמבואר בחז"ל בורא עולם המתין עד שעם ישראל היה מוכן לקבל התורה ואז ה' נתן את התורה. עד אז, העולם ניזון בחסד על חשבון עם ישראל שיקבל את התורה.

אולם כמבואר בדברי חכמים, בכל דור ודור מימות אדם הראשון עד קבלת התורה בכל דור ודור היה אדם שהכיר את הבורא ושמר שבת ושמר את התורה. ללא שמירת שבת אין לעולם קיום כלל ובכל דור ודור היה אדם ששומר שבת.