חברה שלי רוצה שאלך איתה לחתונה מעורבת, מה לעשות?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב שליט"א.

יש לי ויכוח עם חברה שלי.  יש חתונה לחברה מאוד טובה שלה. החברה שלה היא חילונית ולכן החתונה תהיה חילונית, ז"א ישיבה מעורבת וכך גם הריקודים.

אמרתי לחברה שלי שאני לא מעוניין ללכת לחתונה, אז היא נפגעה, כיוון שהיא חברה טובה שלה.

רציתי לשאול את כבוד הרב מה לעשות? האם ללכת עם חברה שלי לחתונה שתיהיה בפריצות גמורה, ואני לא יודע איך אני אשמור על העיניים שלי שם, או פשוט לא ללכת לחתונה ולריב עם חברה שלי? אני מקווה שהרב יתייחס בכובד ראש לשאלה, כיוון שאמרתי לחברה שלי שמה שהרב עונה, לפי זה אנחנו נעשה.

תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

חלילה לריב איתה. תאמר לה בצורה הכי ברורה שאתה ירא שמיים ואינך הולך לשום חתונה מעורבת ואין כאן כל מקום לויכוח או לויתור. תבין שברגע הראשון היא יכולה לכעוס ולהתעצבן, אבל בעז"ה היא תקבל את זה באהבה לאחר יום או יומיים.