איך להיגמל מפגימת הברית

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב לצערי מזה שנים אני פוגם בברית לפני 4 שנים חזרתי בתשובה אני מפנה את כל כחי כדי להימנע מעוון חמור זה אני משתדל מאוד אך לאחר חודש או חודש וחצי אני שוב נופל אנא ממך תן לי עצה איך לעמוד איתן מול היצר מכיוון שההרגל דבק בי אני לא מצליח להתנתק ממנו תודה רבה ויישר כח

תשובה

שלום וברכה

ראשית תשנן ותפנים שאם אתה מצליח להימנע במשך חודש חודשיים ללא חטא אתה בדרגה גבוהה ביותר. אתה זוכה לקדש את שמו יתברך בכל יום ובכל שעה בזכות התעלותך וקדושתך. אמת שחובה לנסות ולהתעלות עוד ועוד אבל אין לחשוב חלילה שנפילה אחת לאחר כמה וכמה ימים מבטלת את כל העליה שהתעלית במשך כל התפשוקה שהצלחת להתגבר.

ככל שתרבה בלימוד התורה כך יוקל אלייך השמירה על הברית והכשלונות יתמעטו ויתבטלו בעז"ה. התורה היא סם החיים לאדם וסם המוות ליצר הרע. כמובן שהדבר מותנה בשמירת העיניים וכו', - להימנע מכל הדברים שמקרבים חלילה את האדם לחטא,

בהצלחה,