שבת

חושבת להפסיק לשמור שבת. אף אחד מבני משפחתי אינו שומר וזה קשה. מבקשת עצה.

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום, הנני נשואה ושומרת שבת. בעלי אינו שומר שבת אך בכל מקרה אנחנו עושים את השבת פעם בבית חמותי ופעם בבית הוריי. זה מצריך מאיתנו לישון בביתם כל הסוף שבוע. כמו כן, עם הזמן התחלתי להסתכל טלוויזיה כיוון שמאוד קשה לי לא לראות כשכל בני הבית שלי ושל בעלי רואים. בנוסף בעלי ואני מצפים לילד בקרוב בעזרת ה´ ואני חושבת על הקושי הגדול שיהיה לנו בעתיד לישון אצל ההורים יחד עם הילד בכל שבוע , כיוון שבעלי לא מוכן לעשות שבת בביתנו שנינו לבד ללא משפחתו. חשבתי ללכת בדרכו של בעלי ולהפסיק לשמור עד שנמצא דרך להתחזק יחד. אשמח לתגובתך ולהצעתך. תודה.

תשובה

שלום וברכה לבת ישראל היקרה

חלילה חלילה לוותר על חמדת הימים מתנת ה' לעם ישראל עקב הקושי. הקושי אכן גדול אולם לפי גודל הקושי כך מעלת שמירת השבת של גדולה יותר עקב מסירותך הגדולה לשמוע לקול ה'. חלילה לזנוח את דרכך הטובה כאשר הקב"ה חונן אותך בבן זכר ונותן לך מתנות מתוקות.

אציע שניצור אותך קשר טלפוני כדי למצוא יחד את הדרך הנכונה והעיצה הנכונה איך להסתדר בעניין זה.