טבילה במקווה לפני סיום שבעת ימי הנקיים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה. אני מודה לך על תשובתך המהירה לגבי טבילה במקווה בה אמרת לי כי לא ניתן לטבול לפני שמו שבעה ימים נקיים מסיום המחזור. אנא הרשה לי לשאול ששאלה נוספת. בדרך כלל אם היום הנקי הראשון שלי לאחר הווסת היה בשבת, אזי שטבלתי ביום השבת שלאחריו, כלומר לאחר שמונה ימים נקיים ואז הפסדתי את יוום הביוץ,ולא נכנסתי להריון. לפי תשובתך בה צריך לטבול רק לאחר שבעה ימים נקיים, זאת אומרת שאני יכולה לטבול ביום שישי בערב (אם היום הראשון הנקי שלי הוא שבת) ועד שישי בערב זה כבר שביה ימים נקיים, האם זה נכון? האם זה בסדר שלא אחכה יום נוסף לאחר סיום הווסת ורק אז אספור שבעה ימים ( כי זה כבר יוצא שמונה ימים) וכך אולי אכנס להריון? סליחה על ההטרדה שוב, אני מודה לך מעומק הלב ..

תשובה

שלום לך

ביום שגמרת את הווסת, את עושה הפסק טהרה לפני שיקעת החמה. ומלבד היום הזה את צריכה לספור עוד שבעה ימים וטובלת ביום השביעי בלילה.

אם בשבת הפסקת לדמם תעשי הפסק לקרא השקיעה ולאחר מכן תספרי עוד שבעה ימים ובמוצאי שבת הבאה תוכלי לטבול.

בהצלחה,