יחס פוגע בנישואין

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה לרב שמחה כהן, אני בת 45 נשואה כמעט 20 שנים,אם ל3 בנים יקרים.לאורך השנים חוויתי את בעלי כפוגע רגשית.חשתי מוזנחת,נטושה וכיום לצערי גם נבגדת ומרומה.בעלי הודה שקיים 2 מערכות יחסים עם נשים צעירות וצרך שרותי מין בתשלום כ 3 שנים.לאחר שלקח עו"ד טוען שבגד רק פעם אחת.אני מרגישה שוויתר עליי הרבה יותר מלפני 3 שנים.בעלי מנותק ובזה הוא מודה.הוא אומר שלא מנותק בגלל הבגידות אלא מסיבות אחרות.אני מוכת הלם מטופלת תרופתית ופסיכולוגית.פניתי ליעוץ משפטי ואנו נמצאים בתהליך של גישור לצורך השגת הסכם שיבטיח לילדיי ולי קורת גג ואני בתמורה מוותרת על זכויותיי לכתובה, הפרשי השתכרות ותנאים סוציאליים ועל הכספים שבזבז ללא ידיעתי והסכמתי. בעלי חזר מבילויים לפנות בוקר במשך שנים ולא נענה לתחנוניי להפסיק. בעלי עשה כרצונו לצערי הרב. כיום מעוניין בדבריו לשקם אך אני חשה חוסר כנות בדבריו וזקוקה להסכם ממון לפני שנתחיל את השיקום להבראת הקשר. בעלי מתנגד להסכם. אבקש את דעתך . בתודה, סיוון אדר

תשובה

שלום וברכה

אני מציע לתת לו שלשוה חדשים של הפסקת אש לפני ההסכם הממוני שאז תראי אם היא אכן מתכוון לשקם את עצמו או שהוא רק מושך את הזמן. לא תפסידי דבר מהמתנה זו, אולי תרוויחי בעל חדש.