אדם שלא שומר תורה ומצוות רשאי לקרוא קריאת שמע?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום, 1. האם גם אדם חילוני רשאי לומר את תפילת שמע ישראל? 2. תפילת שמע לפני שינה- האם אכן הנוסח והסדר שונים מסידור לסידור והאם זה משנה? וכן, האם יש לומר את כל התפילה בקול או אפשר גם בלב? 3.קריאת שמע לפני שינה- האם מותר לומר בכל שעה? 4.ברכת המפיל- למה הכוונה שאחרי חצות יש לברך את ברכת המפיל ללא שם ומלכות? לאילו מילים הכוונה? וכן, מה זה שעת חצות- האם הכוונה לשעה 24:00? 5. האם בשישי בלילה מותר לקרוא תפילת שמע (לפני שינה)? 6.האם יש לומר גם את "אנא בכח" לפני שינה? תודה רבה מראש..

תשובה

שלום וברכה

כל עם ישראל הם בניו של בורא עולם וכולם מחוייבים לרצונו. אף מי שלא זכה ללכת בדרך ה' הוא יהודי ככל היהודים ובוא מבניו של בורא עולם המתגעגע איליו וחפץ בקרבתו.

כמובן שגם יהודי שמשום מה מגדיר את עצמו כחילוני קורא קריאת שמע כרגיל ואשריו שזוכה לקבל על עצמו את אמונת הבורא וייחודו.

2. נוסחים שונים. לכתחילה ראוי לכל אחד לקרוא לפי מהנג עדתו. יש לומר את התפילה בחיתוך שפתיים ולא רק בלב.

3. כל הלילה ראוי לקריאת שמע שעל המיטה.

4. הגר"ע יוסף חזר בו וסובר להלכה שיש לומר המפיל בשם ומלכות כל הלילה ולא רק עד חצות.

5. גם בליל שישי קוראים את כל קריאת שמע. מלבד וידוי {בנוסחים שאומרים בהם וידוי}

6. אומרים.

אשמח לסייע לך עוד ככל הצורך.