סיוע לדבר עבירה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד ל"ש שלום כבוד הרב, אני מתגוררת עם אחותי אצל סבתי ואחותי לא נמצאת בכל השבתות איתנו משום שהיא הולכת אל חבר שלה, ולי זה קצת קשה להכין את כל השבת לבד עם סבתא שלי ולהישאר בשבת רק עם סבתא שלי. בתחילה אחותי הציעה לי שהוא יבוא לשבתות אצלינו ואז כמובן הם ישנים בחדר שלה (הם לא שומרים נגיעה), אך אני אמרתי לה שאני לא רוצה ועדיף שהיא תיסע אליו, והיא כיבדה את החלטתי. גם החבר שלה משתדל מאוד לכבד אותי (מרצונו, אני לא ביקשתי כלום) ולא מדבר איתי יותר מידיי. השאלה שלי היא- האם אני יכולה לשנות את דעתי ולהגיד לאחותי שהוא יכול לבוא לשבתות (כמובן שזה לא יצא כל שבת) בגלל שקשה לי לשבות רק עם סבתא, למרות שרוב הסיכויים שיש להם יכולת לעבור על איסורי נגיעה וכו´ יותר כשהם אצלינו מאשר כשהם נמצאים אצלו? כמו כן, אינני רוצה לפתח קשר, ולו הקשר הפשוט והבסיס ביותר, עם החבר של אחותי, משום שאני לא רוצה להיכנס לזה ואני כולי תקווה שהם כבר יתחתנו. עליי לציין שכל אחד מהם התרחק מהיהדות בתקופה מסויימת ואז הם נפגשו ולאחר כמה זמן הם התקרבו ליהדות ביחד, והם רוצים לשמור נגיעה רק שזה מאוד קשה להם (הם כבר ניסו לעשות זאת ולא עמדו בכך). תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

אל תרפי מהדבר. בכל פעם שאת מרגישה בשבת שהדבר קשה לך תתפללי שבזכות מסירותך לעניין זה שיזכו להתחזק ולהישמר מכל חטא ועוןן ושיזכו להינשא מהרה. בטוחני שזכותך הגדולה תעמוד להם והם יזכו בקרוב להפסיק לחטוא ולהינשא.