למיכל בת שאול לא יהיו ילדים עד סוף ימיה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה, לאחר קריאה של ספר שמואל ב, הבחנו כי כתוב שלמיכל בת שאול לא יהיו ילדים עד סוף ימיה. ולאחר מכן כשדוד מנחם את הגדעונים, ואלו מבקשים 7 אנשים מבית שאול, הוא מוסר להם בין היתר חמישה מבניה של מיכל בת שאול. כיצד ייתכן שיש לה ילדים? אשמח אם תוכל לבאר לנו עניין זה האם הייתה כוונת הכותב למרב? הלא היא זו שנישאה לעדריאל... ואם כן מדוע לא תוקנה טעות זו?.

תשובה

שלום וברכה

א. למיכל היו ילדים לפני המקרה של דוד שהיה מפזז לפני ארון ה' ורק מכאן ואילך לא היו לה ילדים עד יום מותה.

ב. חמשת ילדי מיכל המוזכרים אינם ילדיה אלא של אחותה מרב שהיתה נשואה לעדריאל ומיכל גידלה אותם ולפיכך נקראו על שמה.