חיכוכים על רקע כספי לפני החתונה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב אני בחורה צעירה גרושה לאחר שחויתי חוויה קשה מאוד עם הגרוש שהיה הומו ועבריין, החתונה הראשונה הייתה בתמוז שנה שעברה לאחר 5 חודשים רווים נפרדתי, ולאחר כחודש וחצי קבלתי גט ב"הלאחר כשלושה חודשים הכרתי את ארוסי כיום (גם גרוש)אני מאורסת כשבועיים וחצי, מאוד זרמנו ביחד ויש בינינו כימיה מצויינת היו לנו פגישות ארוכות מאוד ושיחות ארוכות,(ואנחנו מתחתנים בעוד 6 שבועות.) ובד"כ מאוד כיף לי לדבר איתו, הוא מאוד אוהב אותי ומאוד מפרגן לי ואני גם מאוד אוהבת אותו אבל אני שמה לב שקורה לנו חיכוכים שמשאירים טעם מר בפה של שנינו על רקע כספים, יש פער בין המשפחות שלנו, אצלהם הכל יותר ברמה ובסטייל ואצלינו יותר בפשטות, ואני לא רוצה להכביד על ההורים שלי, זאת חתונה שניה בתוך שנה אחת, הוא טוען שההורים שלי נותנים טעם של יותר מידי חסכון והוא מרגיש עם זה שהם לא מפרגנים ומה שקורה שאני גם מבינה אותו וגם את ההורים שלי, ואני בתווך ואני מרגישה כל כך סחוטה מכך שאי באמצע ואני גם צריכה לפייס אותו על כך, אני ממש לא יודעת מה לעשות זה כל כך מכביד עלי עד שזה גורם לי אפילו לפחד להתחתן, מה אעשה??? בתודה מראש ואשמח להענות בהקדם אם אפשר.

תשובה

שלום וברכה

אין לפייסו על כך! יש להסביר לו שלהורים שלך אין את הכסף הזה ואת לא באה מבית עשיר ואת לא מתכוונת לסחוט את ההורים שלך ולבזבז כספים שאין להם. אני מניח שכאשר ישמע דברי אמת מפיך הוא יבין את הדבר ויפסיק ללחוץ.

בברכת הצלחה ובברכת מזל טוב,