מהי השתדלות בעסקים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני עובדת בעסק משפחתי. לאחרונה מנהלת אותו. רוב הזמן העסק בקשיים כלכליים אבל שורדים, בשנתיים האחרונות ברוך השם קצת יותר טוב . אני אדם מאוד מאוד מאוד מאמינה בהשגחה ושכל מה שקורה זה מהשם, ופרנסה בידי שמים. וככה רוצים משמים שהעסק יהיה. מצד שני מייעצים לנו תעשו שיווק תעשו פרסום אני שואלת בורא עולם יודע שחסרה לי עבודה אני מתפללת כל יום בתפילה על פרנסה, אם נכנס לקוח זה לא במקרה זה מהשם, זאת לא בעיה בשבילו "לסדר" לי לקוח רציני שיכניס הרבה כסף, מה אני צריכה לעזור לבורא עולם לשלוח לי לקוחות, האם ההשתדלות שלי פה בשיווק תעזור האם באמת אני צריכה לעשות שיווק?

תשובה

שלום וברכה

השתדלות בפרנסה צריכה להיות סבירה, על כן יש להתעסק מעט בפירסום ושיווק כדי למשוך לקוחות.