האם מותר להדליק מאורר בשבת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם מותר להדליק מאורר בשבת ? אני היתי חרדי בעבר ואם זכרוני אינו מטעה אותי זכור לי שמותר להדליק מאורר בשבת אך אין מדליקים משום זילותה דשבת ואם אני ישאל רב הוא יגיד שאסור משום הלכה ואין מורין כן (אשמח אם הרב יחזיר לי תשובה עם מקורות ואשמח אם יוכל להתקשר אלי

תשובה

שלום וברכה,

אתה צודק חלקית בדבריך. נכון שאין איסור "תורה" בהפעלת מאוורר בשבת, כיוון שלא נדלקת נורה, ולכן אין איסור "מבעיר" בזה. אבל הדבר אסור מ"דברי חכמים", משום הולדת זרם בשבת. ולכן חכמים אסרו הפעלת כל כלי חשמלי למרות שאין נדלקת מנורה בהפעלתו.

לכן, אם תשאל רב, הוא לא יאמר לך "הלכה [שמותר] ואין מורין כן", אלא יאמר לך שהדבר אסור. שהרי גם דברים שאסרו חכמים איסורם חמור ביותר.

מקורות: ספר חזון עובדיה, שבת כרך ג, עמ' עח בהערה, לגבי איסור הפעלת מאוורר בשבת.

בברכה,
מנשה בן פורת