שבת

האם מברכים לפני הדלקת נרות שבת או אחריה?

  • י"ג אייר התשפ"ג

שאלה

אני מהעידה הסורית בעידה שלנו קודם מדליקים את נרות השבת ואחר כך מברכים בעלי לשעבר אמר לי אמר לי הפוך קודם מברכים ואחר כך מדליקים נשאלה מה יותר נכון לעשות כי לפעמים שאני באה להדליק את הנרות הגפרור נכבה באמצה הברכה וזה אומר שאני צריכה להדליק את הגפרור עוד פעם וזה חילול שבת.

תשובה

שלום וברכה

בנות ספרד מברכות ואחר כך מדליקות נרות ואינן מקבלות שבת אלא לאחר גמר ההדלקה ולכן מותר להדליק גפרור נוסף.