טהרת המשפחה ריבים וליל טבילה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, התחתנתי לפני שנה, ומייד התעברתי, החלטתי שלאחר הלידה אני רוצה לשמור נידה ולטבול במקווה, מייד אחרי הלידה אני ובעלי היינו במריבות אין סופיוות , שכמעט והביאו לגירושים ,כך שיצא מצב שחצי שנה לא קיימנו יחסים ולכן גם לא טבלתי במיקווה,טבלתי לראשונה לפני שבוע, ודווקא באותה היום (אחרי תקוםה שקטה) רבנו שוב,יש לי כמה שאלות בנושא: האם חייב באותו היום של הטבילה לקיים יחסי מין? גם אם נוצר ריב גדול עם הבעל? 2.עדיף לטבול ולא לקיים יחסי מין או לא לטבול מראש? איך להסביר לבעל את חשיבות המקווה ושמירת הנידה? בעלי לא מיהר שנקיים יחסים, נעלבתי, ולכן כמה ימים אחרי הטבילה עדיין לא קיימנו יחסי מין, מה אתה ממליץ לעשות בנושא? בעלי כהן. בברכה ותודה.

תשובה

שלום וברכה

המחלוקת היא דרכו של היצר הרע לקלקל את הלילה הקדוש - ליל טבילה. יש לעשות הכל כדי לסיים את המחלוקת ולהתנהל בתבונה. לא לחפש את האשמים למחלוקת אלא את הדרך לשלום. וכבר באותו לילה להשתדל לעשות הכל להשכין שלום ולקיים יחסי אישות. ברור שאין לוותר על שמירת הנידה כהלכתה אבל לאחר שטבלת יש לגרות את בעלך לקיים איתך יחסים אף אם הוא מראה כביכול ברוגז על כך ששמרת את הטהרה.

תשתדלי מאוד כבר היום לקיים יחסי מין עם בעלך בצורה בטובה ביותר וכך תזכו לשלום בית.

בכל מקרה מומלץ ביותר לגשת ליועץ זוגי מקצועי שימצא את שורש המחלוקת ביניכם וישכין ביניכם שלום ושלווה אחווה ורעות כראוי.

בהצלחה,