מה אני צריכה לקרוא בקריאת שמע שעל המיטה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, רציתי לדעת: 1. מה אני צריכה לקרוא בקריאת שמע שעל המיטה? יש לי את הסידור תהלת ה´. 2. מה הן ההלכות, כלומר אחרי שקוראים אסור לדבר, אסור לעשות משהו? 3. יש שעה מסוימת שבה קוראים?

תודה

תשובה

שלום וברכה,

1. מעיקר הדין את חייבת לברך את ברכת "המפיל", ויש לברך ברכה זו בשם ומלכות (ברוך את ה' אלוקינו מלך העולם וכו'), וגם לקרוא את פרשה ראשונה שבקריאת שמע, שזה מ"שמע ישראל" ועד סוף פרשת "ואהבת".

2. לכתחילה יש להשתדל מאד שלא לדבר או להתעסק לאחר קריאת שמע שעל המיטה. אבל אם אדם נצרך לדבר או לעשות משהו, כגון: שצמא לשתות, שנצרך להרגיע תינוק, או להשיב לאב ואם משום מצוות כיבוד הורים - יש להתיר.

3. הישן בלילה, לא משנה באיזו שעה בלילה - חייב לקרוא קריאת שמע שעל המיטה. ויש לקוראה לאחר שאדם כבר מוכן לישון, סמוך לעלייה למיטה לשכב.

בברכה,
מנשה בן פורת