איסור אכילת עורלה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, שתלתי עץ פיטנגו שנתן מייד פרי, ואני רוצה לאוכלם. האם עניין העורלה כל כך חמור ? אציין שהנני טבעונית וחיה על פירות וירקות ומעט אגוזים בלבד. תודה.

תשובה

שלום וברכה,

בהחלט עניין הערלה חמור ביותר, "ערלה" זה אותיות "רעל", חכי בסבלנות 3 שנים, בשנה הרביעית תחללי את קדושת הפירות על כסף, ותוכלי לאכול הפירות. ומהשנה החמישית והלאה ניתן לאכול את הפירות ישירות ובלי חילול.

לידיעתך, אין צורך לחכות 3 שנים תמימות, אם תכתבי את תאריך שתילת העץ, נאמר לך בדיוק מתי תוכלי לאכול מהפירות.

בברכה,
מנשה בן פורת