הדחת הפה בין נטילת ידיים (בבוקר) לברכה

  • י"ד אייר התשפ"ג

שאלה

שלום כבוד הרב.
רציתי לדעת האם יש צורך או חובה להדיח או לצחצח את הפה בין נטילת הידיים (בבוקר) לבין הברכה על נטילת ידיים?

תשובה

שלום וברכה

זו מצווה ולא חובה גמורה כמבואר בקיצור שולחן ערוך סימן ב

סעיף ג
נטילת ידים שחרית הוא בדרך זה: נוטל את הכלי ביד ימינו, ונותנו לשמאלו, ושופך תחלה על יד ימין, ואחר כך נוטל את הכלי בימינו ושופך על יד שמאל, וכן יעשה שלש פעמים. וטוב ליטלם עד פרק הזרוע, אך בשעת הדחק די עד קשרי אצבעותיו, ורוחץ פניו לכבוד יוצרו שנאמר כי בצלם אלהים עשה את האדם. וגם ירחץ פיו מפני הרירין שבתוכו, שצריך להזכיר את השם הגדול בקדושה ובטהרה. ואחר כך מנגב ידיו. ויזהר לנגב פניו יפה.

בהצלחה,