מה צריך לעשות אחרי קרי לילה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, מה צריך לעשות במקרה של מקרה לילה (שפיכת זרע במהלך השינה)? בתורה כתוב שצריך לרחוץ את כל גופו ואת כל בגדיו ולהיות טמא עד הערב. יש לי כמה שאלות בנושא? 1)במקרה שהדבר קורה בשבת או בחג או חס וחלילה בתשעה באב או יום כיפור האם מותר להתרחץ? 2)אם נוגעים באיזשהו חפץ או בבגד נקי לפני הרחצה האם הטומאה עוברת גם אליו? (לדוגמא כאשר מכינים בגדים נקיים לפני הרחצה) 3)מה אסור ומותר לעשות בזמן שהאדם טמא עד הערב? האם מותר לקרוא בתורה/ללכת לבית כנסת/להניח תפילין? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

כיום לא נהוגים כלל הלכות טומאה וטהרה. בזמן המקדש שהיו אוכלים קרבנות והיו טהורים בדרך כלל היתה חובה מן התורה לטבול לאחר קרי או משכב אישה אולם כיום אין דינים אלו נוהגים. אין כל איסור לגעת בבגד וכדו'.

בכל זאת מדין תקנת עזרא הסופר יש לטבול במקווה לאחר קרי או שמכב ואם כי אין זה חובה כמבואר בשולחן ערוך מ"מ המפקיד על כך זוכה לקדושה וטהרה ולתיקון כל חטא. טבילה זו יש לעשות גם בשבת וחג ולא בתשעה באב ויום כיפור, ראוי מאוד להקפיד במידת האפשר שלא להתפלל ולא לומר דברי קדושה עד לטבילה.

כפי שכתבתי לעיל מעיקר הדין אין חיוב לטבול ומותר לומר דברי תורה ותפילה ובהנחת תפילין ויש לשטוף את הזרע קודם לכן.

בברכה,

בנימין שמואלי.