האם מותר לבכות בקריאת תהלים בשבת?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום כבוד הרב כל שבת מחדש אני שואלת את עצמי אם אכן אני עושה נכון?כשאני מוצאת את עצמי מדי שבת בקריאת תהילים או בהוצאת ספר תורה עם דמעות בעיני לא בגלל שאני צדיקה כנראה מהתרגשות יתר ,אני יודעת שאסור לבכות בשבת וואין להצטער אבל איך אפשר לקרוא תהילים מבלי לבכות מהמילים הכואבות שכתובות שם איך אפשר שלא לחשוב על הכאב הפרטי הדמעות פשוט זולגות מעצמן ואני שואלת את עצמי אולי תפסקי לקרוא תהילים בשבת? מה באמת עדיף? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

אם הדמעות באות מצער ולא מהרגשת קירבת אלוקים, עדיף שלא לומר תהילים בשבת. בשכר זה תזכי במהרה לישועת ה'.