לשכור רכב מכספי מעשר

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

נתנו למשפחה שאני יודע בוודאות שצריכים מעשר, ונכנסו למינוס .נתנו למקומות אחרים ולא נכנסו למינוס, האם זה נכון להיסתכל על זה ככה ולא לתת להם יותר, או שזה לא אומר כלום ויש בזה ברכה ואולי לא מיד ואף אחד לא מבטיח שחודש אח"כ לא ניכנס למינוס בגלל מעשר? האם אלה חשבונות שאני צריך לעשות? באותו עניין, אבא שלי בקש ממני להוציא לו רכב לקניות שבת. אין לו כסף לשלם. האם אני יכול להשתמש בכספי מעשר? תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

אין לעשות חשבונות כאלו.

אם ניתן להסתדר בקניות לשבת ללא שכירת רכב, אין לשכור רכב ממעות מעשר. אם כבר שכרת בהתאם להוראת אביך ואביך לא יכול לשלם לך את ההשכרה, ניתן לקחת ממעות מעשר לפירעון חוב אביך.