יש איסור לילך יחף?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בסיעתא דשמיא שלום רב שאלתי באתר זה שאלות רבות בעבר בתור גיורת ושוב אין לי אלא להודות לכם על התשובות ועל עבודת הקודש שאתם עושים, הייתי רוצה לשאול כעת 2 שאלות נוספות: 1. אני תמיד נוהגת ללכת בבית עם נעלי בית או כפכפים ואף פעם לא מתהלכת יחפה, כמו כן אני תמיד מקפידה על גרביים שחורות וצנועות המכסות את כל הרגל אך עכשיו בגלל הקיץ אני מקילה עם עצמי ללכת בלי גרביים עקב החום שהוא לפעמים בלתי נסבל וגורם לי להזעה מרובה וחוסר נעימות בכפות הרגליים. בחלק מהבתים של חברות למשל האורחים מתבקשים להוריד נעליים בכניסה כדי לא ללכלך את הרצפה. בלית ברירה אני נאלצת להיות לפעמים יחפה בבתים של אחרים ועד כמה שאני יודעת זה אסור אך לא נעים לי לבקש מהמארחים כפכפים או נעלי בית כדי שלא אהיה יחפה. האם במצב כזה שאני אורחת מותר לי להיות יחפה בבית של מישהו אחר? כמו כן האם מותר להתפלל או לברך כשיחפים? 2.האם בשבועות ישנה כמות מינימלית מסויימת של מוצרי חלב שצריך לאכול לכבוד המנהג? כלומר האם מספיק לאכול מנה של פסטה ,חתיכה של עוגת גבינה או אפילו גביע אחד של יוגורט או שצריך לקבוע סעודה חלבית הכוללת כמה מינים של מאכלי חלב? אשמח לתשובה בברכת חג שבועות שמח והרבה ברכה נטלי

תשובה

שלום וברכה

מותר לברך יחפה. תפילת עמידה אין להתפלל יחפה.

אם את הוכת עם חצאית ארוכה, אין בזה חוסר צניעות

2. את מנהג החלב יוצאים באכילת מעט גבינה או קפה. היו שהקפידו לעשות סעודה חלבית, אבל אין כל חובה לעשות זאת.