שבת

כיסוי החלות בשבת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, רציתי לדעת איך לקיים נכון את מצוות לחם משנה בשבת, האם בקידוש אני צריך לכסות את הלחמים את הלחם משנה והלחם שאני אוכל ממנו ואם כן מתי אני צריך להגלות אותו לעין ורציתי לדעת אם אני אוכל גם מהלחם משנה? לאותה סעודה אם אני יכול לאכול ממנו? והאם אני חייב לחם משנה לכל שלוש הסעודות? תודה רבה רבה

תשובה

שלום רב,

צריך לכסות בשעת הקידוש את שני הלחמים, והם צריכים להיות מכוסים עד אחרי גמר הקידוש.

אפשר לאכול גם מהלחם משנה, אלא שאין חיוב לעשות כן.

צריך לחם משנה בכל שלוש הסעודות.

בברכה,

הלל מאירס