ויטמנים ללא כשרות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בתי במשקל מאוד נמוך והדיטאנית המליצה לה לשתות אנשור פ]לוס שיש בו הרבה ויטמינים וגורם גם להשמנה היא עלתה במשקל ותוצאות הבדיקות שלה השתנו מאז שהיא שותה את האנשור זה מוצר רפואי אני קונה אותו מבית מרקחת והוא כשר חלבי לאוכלי אבקת חלב נוכרי בהשגחת ה- OU ובאישור הרבנות הראשית לישראל. אבל הילדה חוששת מזה שזה עם אבקת חלב נוכרי ניסינו לחפש תחליף וכל המוצרים של תוסף תזונה זה אותו הכשר היא כבר התרגלה אליו למרות שזה מאוד מגעיל והיא מתענה עד שהיא שותה את האנשור. אשמח לתשובה תודה

תשובה

שלום וברכה

הרבה פוסקים מתירים אבקת חלב נכרי. אף שבאמת יראי ה' מחמירי בדבר וכך ראוי לנהוג בדרך כלל, הרי שבמקום בריאות אין להחמיר והיא מקיימת מצווה בששתיה. ביותר אין חשש איסור כלל מאחר והיא מתענה בשתיית האנשור.

בברכת רפואה שלימה ובריאות איתנה