השתדלות ללדת מין מסויים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב , אני ורעיתי חוזרים בתשובה וברוך ה מתחזקים , ה זיכה אותנו ב-4 בנות (אנו בני 30) מקסימות וצדיקות הלומדות במסגרות תורניות ( בית יעקב ). לצערי כל הזמן אני נתקל גם בבית כנסת וגם בסביבה ה"חרדית" בכל מיני יועצים כיצד "עושים " בנים זכרים וכאן מתחילים עם שלל עיצות :1. אשה כי תזריע.2.דיאטות שונות . 3. מיטה לצפון.(לבדוק את יום הביוץ) וכו, .. כולם נהיו גניקולוגים מומחים בהבאת בנים זכרים לעולם, שאלתי היא פשוטה , ניסינו חלק מהסגולות ולצערי זה לא עזר.בסביבה החרדית\דתית מנחמים אותך כאילו אתה ערירי וגם לזה התרגלתי , אך השאלה היא כזאת האם ההשגחה של ה היא מוגבלת ? האם אם אני יעשה X או Y ? אז אני אזכה לבן זכר ?? לארי הקדוש היו רק בנות , ליהושוע בן נון היו רק בנות, לרשי היו רק בנות .השאלה היא איפה האמונה הפשוטה של כל ה"יראי ה" שמציעים כל מיני עיצות ושכחו שה הוא הקובע ? או שאולי אני טועה והשגחתו של ה תלויה בסגולות ועיצות לא מועילות ???

תשובה

שלום וברכה

גם ל יש רק בנות ואני מאוד מרוצה. זה לא עצוב כלל.

מצווה לעשות השתדלות סבירה לקיים מצוות פרו ורבו שמקיימים על ידי השתדלות סבירה להביא זכר ונקבה, אבל בוודאי שחובה לזכור שהקב"ה מחליט על כל וולד מה הוא יהיה, זכר או נקבה.  כך זה בעניין פרנסה או בכל דבר אחר שהאדם צריך להשתדל וה' הטוב בעיניו עושה.