סגולות למניעת חלומות מפחידים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום.. אני קוראת כמעט בכל לילה קריאת שמע ועדיין חולמת חלומות לא נעימים.. אתמול חלמתי שכמה בנות רודפות אותי, תוך כדי שאני רצה מהן, ונתקלת בבחורה דתייה ושואלת אותה, איפה נמצא הציון לתפילה, היא מצביעה לי דרך, ואז אני נעמדת, וממש בזריזות אומרת "שמע ישראל ה´ אלוקינו ה´ אחד"... מה זה אומר? ואם אפשר לעשות משהו למנוע את החלומות האלו ? כבר החליפו לי מזוזות ... אשמח לתשובה. יום מקסים.

תשובה

שלום וברכה,

רוב החלומות אינם משמעותיים, כמו שמבואר בתלמוד (ברכות נה, ב): "אין מראין לאדם אלא מהרהורי לבו". אולי בזמן האחרון את מצוייה בחרדה מסוימת, אולי את בתקווה לישועה ופתרון לבעיא מסוימת שאת מצויה בה, לכן חלמת חלום זה.

תראי בקישור המצורף סגולות למניעת חלומות מפחידים:
>
חלומות נעימים,
מנשה בן פורת