השתדלות להצלחה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

רציתי לשאול למה למרות כל ההשתדלויות שאני עושה ואני עושה מעבר לכח שלי ..למה הכל תקוע אצלי??למה שום דבר לא זז אצלי הכל תקוע מזיווג ומסתיים בעבודה למה??????למה זה מגיע לי?

תשובה

שלום וברכה

השתדלות אין עושים מעבר לכוח, כאשר האדם עושה השתדלות מעבר לכוח, הדבר מוכיח שחלילה האדם סבור שהוא עושה את הדברים בכוחות עצמו ולא בכוח הבורא ועל כן יכול להיות שחלילה הדברים מתעכבים כי אין סייעתא דשמיא מספקת.

על האדם לעשות השתדלות סבירה בלבד ולסמוך על בורא עולם שישלים את מעשיו, אז יעשה ויצליח בסיייעתא דשמיא.

הברכה נתונה לך שתזכי להצלחה בכל אשר תפני וכסגולה לברכה שתצליח חשוב מאוד להקפיד בהקפדה יתירה על הצניעות ועל השבת בדיקדוק רב ובעז"ה תצליחי בכל אשר תפני.