אין מילה מיותרת בתורה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, כידוע שאין שום מילה מיותר בתורה הקדושה אך מצד שני ינם לא מעת מקומות שפסוקים נראים כסיפור בעלמא כמו לידת כל מיני משפחות עישיו ישמאל וכדו´ בספר בראשית, פירוט מפורט של התנהלות ישראל במדבר וכד´ שנראה שזה כיויכול רק סיפור דברים, למה זה כ"כ חשוב ואיך בכל זה אין מילה מיותרת?

תשובה

שלום וברכה

הדברין רחבים ואכתוב שני גרגרים.

א. דברי התורה מלאים בהכוונות מוסריות לחיים וברמזים ובדרושים שלומדים מהפסוקים המלמדים אותנו תורת חיים ואהבת חסד כמבואר בהרחבה בדברי המפרשים.

ב. התורה כולה מלאה בסודות נפלאים וכל התורה יש פירוש עמוק על פי הסוד. בדברי התורה גנוזים כל סודות הבריאה וכל סודות התורה העמוקים מוצנעים בדברי התורה ובעיקר בסיפורי התורה, מוצנעים הסודות העמוקים ביותר.