למה לחילוני לשמור שבת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מישו ששמר שבת עד היום, והתחיל לחלל לצערנו הרב, שואל אותי את השאלה הבאה, אם תענו לי, זו תהיה זכות גדולה, שאלתו: אם ני כבר עובר על הרבה עברות, מה דווקא בשבת שאת משכנעת אותי לשמור? אני כבר ממילא עובר על עברות.. נא תשובתכם המשכנעת תודה. שיר

תשובה

שלום וברכה

מלבד הטעות הגדולה שבעצם השאלה. וכי שמענו פעם אדם שאומר אוקיי ממילא יש לי כאבים ביד הבה אכה את את ידי מכות נמרצות שיכאב יותר. או אדם שהפסיד נניח 100 ש,ח יאמר לעצמו אם כבר הפסדתי 100 ש"ח הבה נשליך 1000 ש"ח? ברור שרק שוטה מופלג יאמר כך. כך גם כאן אדם שלא זכה משום מה להצליח לשמור את כל המצות ומפסיד מליוני זכויות וכי משום כך יוותר גם על הזכות העצומה של שמירת השבת ששווה מליארדים?.

מלבד כל זאת יש לדעת שיש הבדל עצום בין שאר מצוות התורה למצוות השבת. שמירת השבת שקולה ככל המצוות ומי שאינו שומר שבת נחשב חלילה כעובד עבודה זרה וגבי דינים רבים דינו כנכרי כגון המחלל שבת יינו אסור ויש האוסרים אף את בישוליו כמו נכרי, כמו כן אין מצרפים אותו למניין עוד ועד.

השבת היא יסוד היהדות ויסוד האמונה והמצווה החשובה ביותר ביהדות כל השומר שבת אף שלדאבון לב לא מקיים מצוות אחרות עקב תאוותיו אינו נפסל בכל אלו.

ניתן כמעט לומר שכמו שיש הבדל בין יהודי למי שאינו יהודי, כך הבדל הרוחני בין היהודי השומר שבת ליהודי שאינו שומר שבת.

ה' יתן בלב פלוני לשמור את השבת כראוי ויזכה להתעלות ולהתחזק עוד ועוד.