התנהגות בלתי ראויה נגד חיילים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה לכבוד הרב. אני ישתדל מביא לרבנים דוגמאות לכך שיש הסתה- התופעה המדאיגה נמשכת: שני חיילים חרדים שעשו את דרכם בשכונות החרדיות בירושלים ועברו בצומת כיכר השבת הסמוכה לשכונת מאה שערים, הותקפו על ידי גדוד קיצוניים. במהלך המתקפה נגד צמד החיילים, עשרות קיצונים התקבצו סביבם. יידו אבנים לכל עבר, הבעירו פחי אשפה במרכז הכביש ונמלטו מהמקום. באורח נס, החיילים החרדים חולצו מהשכונה ללא פגע. שוב אלימות נגד `החרדים החדשים`: ביום חמישי האחרון בשעות אחר הצהריים, נוקבו צמיגי גלגלי רכבו של איש המטה החרדי בליכוד יעקב וידר, והודבקו על השמשות ניילונים ובהם קללות ונאצות כנד החרדים החדשים וה`נזק אותו הם גורמים לחברה החרדית`. גל האלימות נגד החיילים החרדים נמשך: לידי "כיכר השבת" הגיע הבוקר (שלישי) סיפור מזעזע של חייל חרדי ממרכז הארץ שהותקף אמש במרכז העיר בני ברק. "הם זרקו עליי אבנים, אני בטראומה", מספר הבוקר החייל, בעל חזות חרדית, נשוי ואב לשניים. החייל צעד אתמול בערב ברחובות בני-ברק וביקש לקצר את דרכו מרחוב חזון-איש לרחוב עזרא דרך רחוב ישמח משה בשיכון סאטמר בעיר. "עליתי במעלה הרחוב כשאני לבוש מדים ולפתע אני רואה מולי קבוצת נערים שמתחילים לזעוק לעברי, `חרד"ק`, `שייגעץ` ועוד קללות ונאצות", משחזר החייל בשיחה עם "כיכר השבת". "ניסיתי להתחמק מהם אבל הם החלו לרדוף אחריי ובשלב מסוים חלקם אף זרקו אבנים שרק בנס פספסו ולא פגעו בי", הוא מספר. "בהתחלה ניסיתי להסתובב אליהם ולהגיב, אבל חשתי בסכנת חיים וברחתי". מה כבוד הרב אומר על התופעות המדאיגות האלו?

תשובה

שלום וברכה

אין לזה קשר לחרדים חדשים וישנים. המעשה חמור מאוד. ככל הנראה מדובר באלו שמשתייכיםלפלג הקיצוני של נטורי קרתא שכל גדולי ישראל כבר הביעו את התנגדותם איליהם בצורה נחרצת.