אבא גוי שמגיע להתארח בארץ

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לרב שמואלי תודה רבה על התשובות המהירות מאוד הופתעתי לגלות שאתם עונים מהר כלכך על השאלות באתר זה ואני מאחלת לכם שתזכו למצוות לפני שאלך לישון אנצל את הזמן שנותר לי בלשאול עוד מספר שאלות 1. בקשר לממתקים שבכשרות OU שלפי תשובות הרב הבנתי שהם בכשרות רגילה של רבנות האם אני יכולה לתת אותם ליהודים שאוכלים אוכל בכשרות של רבנות או שעדיף לזרוק? 2. אני תמיד מכבדת כל מזוזה שאני עוברת דרכה על ידי כך שאני נוגעת בה עם היד ואז מנשקת את ידי רציתי לשאול אם זה בסדר שאני מנשקת כל מזוזה שאני רואה או שזה אולי מוגזם ולא מכובד? 3. יש לי חברה חילונית שיש לה כלב בבית שאני נמנעת מלגעת בו בגלל שהוא טמא אז חברה שלי נעלבת וקצת כועסת עליי אחרי זה כשאני מתעלמת מהכלב למרות שאני מסבירה לה את הנושא הזה ולא שיש לי כמובן חלילה משהו אישי נגד הכלב אבל האם אני נוהגת נכון כשאני נמנעת מלגעת בבעלי חיים טמאים? 4. אני עובדת במקום שכולם שם חילונים והרבה מהבנות שם לבושות בצורה לא צנועה ככה שהאם מותר לי לברך נגיד על האוכל שם כשאני רואה מולי נשים שלבושות בצורה פרוצה? שוב תודה רבה ושבת שלום

תשובה

שלום וברכה

1. מותר לתת ליהודי אחר ממתקים בהכשר O.u אף שאינו מהדרין, אין צורך לזרוק.

2. מכובד מאוד.

3. מותר לגעת בכלב.

4. לנשים מותר לברך מול נשים לא צנועות.