איך אפשר לעבוד על מידת עדינות?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום כבוד הרב, אני מאוד מאמינה בכך שאישה צריכה להיות מעודנת ולא מחוצפת. עם זאת ה´ נטע בי חריפות שהיא טובה, אך בעקבותי´ה אני גם משלחת את לשוני לעיתים בתשובות חריפות (שכליות, "חכמות") שמרשימות את מי ששומע אותי שאני חכמה, אבל זה גורם לי להרגש פחות מעודנת ונשית... הרב יוכל לסייע לי כיצד לעבוד על העדינות שלי? זה לפעמים גורם לאחרים להבין שאני חושבת שאני יודעת הכל וזה לא כך :(

תשובה

שלום וברכה

לא צריך לשנות את אופייך, רק לדעת להשתמש בזה לטובה ולא חלילה לפגוע באחרים ולא לזלזל באנשי התורה. אלא לשמח אחרים ולהשתמש בזה לענות תשובות נכונות וחזקות נגד אלו שמדברים נגד תורה ולומדיה וכדו'.