נתינת מעשר כספים להורים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב יש לי שני שאלות: 1: זה נכון שלא חייב פאות מאחורי האוזן? ואם כן אז מה החובה בדיוק? ולמה עושים גם מאחורי האוזן? 2: מותר לתת את המעשר להורים? תודה רבה מראש

תשובה

שלום וברכה,

1. לא חייבים להשאיר פאות מאחורי האוזן. הנוהגים כך, עושים כן להידור מצווה.

החובה היא שלא לגלח בסכין גילוח את פאות הראש. מקומן של פאות הראש, מתחילות בשערות שהם בקו ישר ממול המצח, ומסתימות אחרי האוזן לגמרי. ויש אומרים, שמקום הפאות מסתיימות בסיום העצם שליד האוזן.

עוד הלכות בנושא גידול הזקן והפאות, אם יש לך כסף אחר לתת להורים, ראוי שלא לתת להם את כספי המעשר שלך, שזה ביזיון להחשיבם כעניים. אבל אם זה הכסף היחיד שאתה יכול לתת להם - עדיף להעביר את כספי המעשר להורים מאשר לתת לאדם אחר, שכן הכלל הוא "הקרוב קרוב קודם". כמובן, שמדובר שההורים עניים ואין להם כסף.

מקורות: רמ"א (יורה דעה סימן רמ ס"ה).

בברכה,
מנשה בן פורת