אירוח היכן שמטפלת / סועדת גויה 24/7

  • כ"ג סיון התשפ"ג

שאלה

שלום רב כב' הרב, לפני כ-3 שנים אחותי חלתה וגם עברה אירוע מוחי, לצער כל המשפחה. היא הפכה לסעודית עד עצם היום הזה ויש לה מטפלת צמודה 24/7. המטפלת עובדת זרה, גויה/מוסלמית, אשר מנהלת את כל משק הבית, כולל בישולים, אפיה, כביסה, גיהוץ, ניקיונות, עריכת שולחן אוכל, מדליקה ומכבה את הגז ואת התנור וכל המכשירים החשמליים של המטבח, עורכת קניות וכו'. אין מי שיעשה זאת במקומה, שכן, היא סועדת את אחותי, כאמור 24/7. אחותי הזמינה אותי אין ספור פעמים, אך נאלצתי לסרב מבלי לנמק. אחותי דתיה וגם אני כמובן, ואני לא מסכימה להתארח בשבתות ובחגים וגם לא מתכבדת בשום מאכל עת אני מבקרת ביום חול, כיוון שהמטפלת מכינה ועושה הכל מכל. כל המשפחה הרחבה המגיעה לביקורים, לא נוהגים כמוני. קשה לי מאוד לאכול מידיים של אשה לא יהודיה ולא מעוניינת בכך. האם אני צודקת. מעבר לאלה, כלי המטבח כלל לא הוטבלו, וממילא, כאמור, כיום אשה לא יהודיה מנהלת את כל המטבח. גם לא הסכמתי ללון היכן שנמצאת גויה. [קשה לי מאוד עם עובדה זו]. האם מותר לאורחים אחרים יהודים ללון היכן שנמצאת העובדת הזרה?
תודה רבה למתן תשובה הלכתית על מנת להעבירה הלאה למשפחה, למי שמעוניין להקפיד כמוני.
האם אפשר לקבל תשובה למייל. תודה רבה,

תשובה

שלום וברכה

ראי כאן.