שו"ת תשעה באב

הרמת תינוק בתשעה באב, ותפילה עם תינוק

  • ז' אב התשפ"ג

שאלה

שלום,
קראתי באתר הידברות שאין להרים תינוק בתשעה באב כיוון שהוא משמח וצריך להרימו כמה שפחות. בני בן השלושה חודשים זקוק הרבה ל'ידיים', האם מותר גם לבני משפחה אחרים (בעל, סבא וסבתא, דודים) להרימו בתשעה באב על מנת לעזור לי במהלך הצום?

כמו כן רציתי לשאול האם מותר לי להתפלל תפילת שמונה עשרה בזמן שאני מרימה את התינוק?

תודה

תשובה

שלום וברכה

כמובן שלפי הצורך מרימים תינוק קטן. הכוונה של ההלכה היא להשתעשע עם תינוק קצת יותר גדול שזה אסור.

צריך לנסות למצוא פיתרון שמשיהו אחר יחזיק את התינוק בשעת התפילה או להתפלל כאשדר התינוק ישן. אבל במקרה הצורך שאין פיתרון אחר מותר להחזיק את התינוק ביד ולהתפלל תפילת עמידה.