סיאנס מותר עפ"י ההלכה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אופי בית הספר שבניהולי אינו מתאים לשאלות מסוג זה, אלא כשהשאלה נשאלה ע"י אחת הבנות עלי להשיב: התלמידה אומרת שהיא היתה בהרצאה בה סיפרו על סיאנס שהורידו נשמה של יהודי שנספה בשואה, והיא שואלת, הרי כידוע רק נשמות שבכף הקלע ניתן להוריד, וא"כ כיצד זה מסתדר עם הידיעה שאלה שנספו על קידוש ד´ נכנסים ישר לג"ע ואין כל בריה יכולה לעמוד במחיצתם? השבתי לה מה שהשבתי, אבל מדובר בתלמידה חקרנית שעלי להפיס את דעתה, ובדרך גם הוכיח לה שלכל שאלה יש תשובה גם אם עדיין לא הגענו אליה. אבקש לא לפרסם את שמי בשום אופן תודה

תשובה

שלום וברכה

טוב מאוד שאת עונה לכל שאלה ומקבלת את השאלות בהבנה נכונה.

יש לדעת שמי שלא קיבל את הדין באהבה ובפרט מי שכפר בבורא לא זכה לכפרה בשלימות.