חברה והשקפה

האם אני צריכה להיות דתייה לפני ביאת המשיח?

  • ז' אב התשפ"ג

שאלה

שלום.. יש לי שאלה שמטרידה אותי כל כך הרבה זמן, כי תמיד אומרים שחייבים להיות דתיים לפני המשיח, אבל רציתי לשאול, אם אני לא דתייה אבל עושה מצוות, עוזרת, דואגת, מוותרת, בקיצר עושה טוב מרצוני. אני אזכה להינצל למרות שאני לא דתייה, במלחמה או בכל מקרה כשיהיה משיח? אני ילדה טובה, אבל לא דתייה... אבל אני תמיד עוזרת ועושה טוב, ומנסה לעשות מלא מצוות כמו לתרום, להגיד שמע ישראל ותהילים קצרים... עוזרת לחיות... אני ממש חרדתית בנוגע לנושא הזה. תמיד יש לי הרגשה שאני אמות... אשמח שתענו כמה שיותר מהר.♡

תשובה

שלום וברכה

אין כל משמעות להגדרות של דתיה חילונית חרדית וכדו'.

כל עם ישראל מחוייב לקיים את כל המצוות כולם. אם את מקיימת את כל המצוות, שומרת שבת וכשרות וכו' את לא צריכה לקרוא את עצמך דתיה, תיקראי איך שאת רוצה אבל ככל שאת מקיימת את המצוות אין לך לחשוש ותזכי לכל הישועות.