שו"ת תשעה באב

לימוד הלכות לשון הרע בתשעה באב

  • ח' אב התשפ"ג

שאלה

ראיתי שבתשעה באב אין ללמוד אלא בדברים הקשורים לחורבן , כמו לימוד במגילת איכה ועמודים במסכתות מסויומת הקשורות לחורבן
ותשעה באב.
הבנתי שגם לימוד הלכות לשון הרע לדוגמה של "החפץ חיים" אסור ביום זה ואין הוא נכלל בכלל העניינים הקשורים בחורבן .
וחשבתי , הרי אנו יודעים שהסיבה העיקרת של החורבן היתה שנאת חינם , שהתבטאה בין היתר לצערנו בלשון הרע .
וחשבתי שאולי דווקא הלימוד בספר "החפץ חיים" ולימוד המוסר המעורר את הנפש שנמצאים בספר ושינון הלכות לשון הרע ביום הזה דייקא הוא כ"כ חשוב .

תשובה

שלום וברכה

מותר ללמוד מוסר אבל לא את ההלכות.

בברכה,

בבנימין שמואלי