כיצד לעזור לחברה בירידה רוחנית?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

חברתי הטובה ביותר הפכה להיות מחרדית לדתית בקושי. אין לה ענין לכפור אלא זה על רקע קשיים אישיים. אני לא יודעת כמה גדרות היא עוד עלולה להוריד. האם יש שלב מסוים שבו אסור לי להיות איתה בקשר?

תשובה

שלום וברכה

תמיד יש לעודדה ולתמכה ולחזקה ולנסות לדבר על ליבה שלא תלך לדרך הלא טובה ולנסות לעזור לה לבחור בטוב ובחיים - חיי המצוות.

אם תזכי לשמור עליה שלא תרד לגמרי והיה זה שכרך וביותר אם לאחר תקופת מה היא תרצה לשוב ולהתחזק היא תוכל מיד לפנות אילייך. רק צריך שיהיה לה ברור בכל עת שאת סוברת שהיא טועה בדרכה והיא יכולה לקבל חיי אושר אמיתיים בעולם הזה ובעולם הבא ללא ירידה מדרך ה'.

נשמח לעזור לה בקשייה, כדי שתוכל באמת להתחזק ולהתעלות.

אם תרגישי שהיא מושכת גם אותך איתה לרע,  תתייעצי שוב.