האם לשמור אלבומי תמונות לא צנועות?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד הרב, ברצוני לשאול אותך שאלה שמאוד מציקה לי, יש לי אלבומי תמונות שלי לא צנועות, האם אני צריכה לשרוף אותם, או לשמור אותם לזיכוי הרבים, כמובן שזה יהיה רק לנשים אני יראה.

תשובה

שלום וברכה,

אשרייך על רצונך הטוב לזכות את הרבים, אבל אינני רואה כיצד תוכלי לזכות את הרבים בתמונות אלו. מספיק לומר ולספר לחילוניות, שהיית במתרס השני, והיית לבושה לא צנוע, ואף על פי כן היום את שומרת תורה ומצוות, מתלבשת בצניעות, טוב לך, ואת שמחה. זה מספיק בשביל לזכות את הרבים.

לגופו של עניין, אין חובה הלכתית לשרוף ולהשמיד את התמונות, אבל בהחלט ראוי לעשות כן. גם כדי להוסיף קדושה בביתך, וגם משום שאדם שעשה מעשה לא טוב, למרות שזה היה באונס או בשגגה ומחוסר ידיעה, אבל עדיין הוא מתבייש במעשה הזה, ובוודאי שהוא משמיד כל תיעוד של המעשה. קל וחומר בתמונות המתעדים מעשים שציערו את אבא שבשמיים.

דבר נוסף, כשאת משמידה את התמונות הללו, את בעצם מכריזה בקול גדול, שאין לך שום קשר למעשים שעשית בעברך. וזו בעצם החותמת של החזרה בתשובה שלך. זו הסיבה שמעשה זה מאד קשה עבור חוזרים/ות בתשובה.

מומלץ לתקן את התמונות במקום להשמידם, כדי שישאר לך תזכורת מתקופת הילדות והבחרות.

בהצלחה רבה בדרכך החדשה,
מנשה בן פורת