חברה והשקפה

מהי משמעות החלום שחלמתי?

  • י' אלול התשפ"ג

שאלה

שלום רב...
התחלתי לעבוד השבוע בעבודה חדשה עם תנאים נהדרים והכרתי גם אנשים טובים והכל מעולה..
כל השבוע לא ישנתי טוב ובכל לילה לא משנה כמה עייך הייתי ישנתי רק שעתיים והייתי ער כל הלילה.
בליל שבין שישי לשבת הצלחתי לישון שינה טובה וארוכה וחלמתי חלום:
בחלום עברתי לגור בבית של סבא וסבתא זכרם לברכה והרגשתי כל זמן שאני בבית את סבא שלי,
הרגשה מוזרה שהוא נמצא לידי ואני יכול אפילו לראות אותו באופן שלא ברור כמו ביום שקברו אותו.

אציין שלפני שבועים הייתה אזכרה לסבא שלי זיכרו לברכה של 5 שנים וכל יום אני מתפלל בבוקר עם הטלית שלו מאז פטירתו...
אבל כל השבוע הראשון כשהתחלתי לעבוד לא הצלחתי להתפלל בבוקר ונפגעו לי גם השיעורי תורה בערב מרב מעייפות..
(אני חייל משוחרר שישב בבית חצי שנה עד שמצאתי את העבודה)...

כבודו סבי זכרו לברכה חשוב לי מאוד היו לי הרבה חלומות עליו מאז פיטרתו ובאחד מן החלומות ראיתי אותו מתפלל עם טלית כמו חייל ששומר בגבולות.

אני נורא אשמח מאוד למענה החלום שחלמתי בליל שישי - שבת לא יוצא לי מהראש!!
בבקשה כבודו תעזור לי ומשמיים תינתן הברכה
תודה רבה!!..

תשובה

שלום וברכה

כנראה שסבא בא להאיר את עיניך שלא תוותר על התפילה בבוקר. כאשר אתה מתפלל בטלית ותפילין שלו אתה מביא לו שפע בעולם העליון ומעלה אותו מעלה מעלה. כעת שהפסקת זה גורם לו לעמוד במקום וחלילה אף לרדת וחבל.