איך מתנהלים עם הברכות המסעדה

  • י"ז חשון התשפ"ד

שאלה

שלום וברכה,

כשיושבים במסעדה ומחכים להזמנה האם מותר לברך קודם שהכול על שתיה אם יודעים שאחר כך יגישו את המנה הבאה שהיא המוציא או ברכה אחרת? האם זו ברכה שאינה צריכה? האם יש בעיה עם סדר קדימה בברכות?

אם הזמנתי משהו למשל סלט והביאו לי, אני מברכת על הסלט, אבל מאוחר יותר הם מביאים לי משהו נוסף שברכתו האדמה. האם צריך לברך שוב האדמה? מצד אחד כבר ידעתי בשעת הברכה שאני יאכל את המאכל השני, מצד שני זה עדיין לא היה ברשותי, מצד שלישי אולי למסעדה יש דין של מארח ואז מספיק לברך פעם אחת?

מה קורה אם הזמנתי משהו, למשל דג, ויותר מאוחר הזמנתי גלידה. האם לברך פעמיים שהכול?

תשובה

שלום וברכה

1. מותר לברך שהכל, כאשר שאר הדברים אינם מוכנים.

2. לא צריך לברך שוב.

3. לא צריך לברך שוב.