נשים

שאלה צניעות אורך השמלה או החצאית לפי ההלכה

  • כ"ב חשון התשפ"ד

שאלה

שלום כבוד הרב,
אני מרגישה בנושא התחזקות הצניעות שלי שבאמת אני עם רצון גדול ורצון רוחני כל כך ללכת בחוץ עם שמלות וחצאיות ארוכות אך אני לא מוצאת בכלל בגדים כאלו שיהיו לטעמי.. באמת
ואני מוצאת הרבה שמלות שהן צנועות עבור דתיות וגם מאוד נגישות עבור הכיס שלי אלה שהן לא ארוכות אלה הן באורך הברך כזה ונראה דרך אתר ההזמנה שזה מכסה את הברך פשוט באורך הברך כזה.
אני רוצה לדעת מה אורך החצאית והשמלה שלפי ההלכה השמלה חייבת להיות? האם זה צנוע בגד עד הברך? זה מרגיש לי שלא.. זה לא מפריע רוחנית?
בגלל זה אני עם רצון עז להתלבש בשמלות ארוכות יותר.. אך אני לא מוצאת..
(אני עדיין מחפשת בגדים צנועים אני בתהליך תשובה כמה שנים)
תודה

תשובה

שלום וברכה

חצאית או שמלה צריכה להיות ארוכה שתכסה את הברך בכל מצב גם בישיבה וגם בעמידה. לפחות 10 ס"מ מעבר לברך תלוי לכל בת לפי עניינה.

אם את לא מוצאת בגדים צנועים באיזור מגורייך מומלץ לבוא לקניות לאיזורים חרדיים כמו בני ברק ירושלים אשדוד ושם תמצאי את כל מבוקשך.

בהצלחה,