נשים

צניעות בנושא בגדים אדומים

  • כ"ח כסלו התשפ"ד

שאלה

לכבוד הרב שלום רב יש לי מספר שאלות אשמח מאוד אם תוכל להשיב עליהם שאלה 1 האם מותר לאישה ללבוש שמלה משובצת בצבעים אדום כחול לבן ? אני יודעת שיש איסור לבישת בגדים אדומים האם אפשר ללבוש שמלה אדומה כחולה לבנה משובצת? מבחינה הלכתית ? כולל גם חולצה משובצת אדומה שיש עליה עוד כמה צבעים האם אפשר ללבוש גם אותה? שאלה 2 כלליםמ האם בחורף גברים ונשים יכולים ללבוש חולצה אדומה מתחת לסוודר או למעיל ? כל עוד החולצה נסתרת לא רואים אותה? כולל כל לבוש אדום שלא נראה לעין ? שאלה 3 האם אפשר לשים קליפס פיפיון סרט אדום בשיער ? האם איסור לבישת בגדים אדומים תקף גם לאביזרי שיער תודה רבה ויום טוב

תשובה

שלום וברכה

1. אם הצבע האדום אינו הבולט אלא הוא צבע שמשתלב בתוך הבגד אין איסור מעיקר הידן. אם הצבע האדום יש לו נוכחות חזקה בבגד אין ללבשו.

2. מעיקר הדין אין כל איסור. יש המקפידים בכך אף אם לא רואים את הבגד אבל אין איסור הלכתי בכך.

3. מותר מעיקר הדין כל שאינו מושך את העין בצורה חזקה. גם בזה יש מקום להחמיר אבל אין איסור.