תפילה וברכות

לגבי תפילת הדרך

  • י"ב שבט התשפ"ד

שאלה

אני סטודנטית גרה בבני ברק ולומדת 5 ימים בשבוע 3מיתוכם בבני ברק ו-2 נוספים בירושלים. האים כל פעם שאני נוסעת לירושלים אני צריכה לומר תפילת הדרך? אם כן אז מתי -בהלוך או בחזור או בשניהם האים אני חייבת בבירכת הגומל ? אם התשובה היא כן אז אבא שלי יכול לברך במקומי ? תודה רבה יעל

תשובה

שלום וברכה

מברכים ברכת תפילת הדרך בדרך הלוך ואומרים גם החזירנו לשלם.

לבנות ספרד יש לברך הגומל ואת חייבת להיות בבית הכנסת ויכולה לצאת ידי חובה ממישהו אחר, או לברך בעצמך.